středa 10. března 2010

aplikace pro Windows Mobile na Windows Phone nepoběží

Microsoft zatím oficiálně stále neuvedl, zda bude možné upgradovat z operačního systému Windows Mobile na Windows Phone 7,  potvrdil již, že staré aplikace na nové platformě fungovat nebudou.

"Abychom uspokojili vývojáře a dali jim to, co od nové platformy očekávají, museli jsme ji změnit. A v důsledku toho aplikace pro Windows Mobile na Windows Phone 7 nepoběží," napsal Charlie Kindel z Microsoftu na oficiální blog.

Je to proto, že u Windows Phone 7 Microsoft využije vývojářské platformy SilverLight (konkurenci Flashe od Microsoftu) a XNA (platforma pro vývoj her pro Xbox 360). "Pokud vyvíjíte aplikace se Silverlightem nebo na platformě XNA, budete velmi spokojeni," dodal Kindel. A podle komentářů pod příspěvkem to vypadá, že vývojáři spokojeni opravdu jsou.

"Velmi dobrá zpráva pro vývojáře silverlightu a XNA," napsal známý tvůrce aplikací Pawel Bojkowski. Přechod k Silverlightu by pro většinu vývojářů neměl být překvapením, neboť Microsoft vždy říkal: "Naučte se Silverlight, je to důležité vývojářské prostřední pro budoucnost." Na druhou stranu však softwarový gigant včera sdělil, že platformu Windows Mobile 6.5 ještě neopouští. "S našimi partnery budeme pracovat na nových zařízeních s Windows Mobile 6.5 a budeme tyto produkty podporovat i v dalších letech. Není to tak, že by přišly Windows Phone a Windows Mobile skončily," napsal Kindle. Zda však bude možný upgrade z Windows Mobile na Windows Phone 7 Microsoft v nejbližší době nejspíš stále neprozradí, aby neohrozil tržby zařízení se starším systémem před příchodem toho nového.

Žádné komentáře:

Okomentovat